Echilibru, suplete, tonicitate… Cele trei calitati pot fi cultivate de acest exercitiu armonios, recomandat dupa fiecare secventa de sport solicitant. Si aceasta pentru ca intinderea concentrata pe coapse evita crampele, facilitând eliminarea tensiunilor acumulate anterior. Aceasta postura dezvolta simtul echilibrului si se poate practica in orice moment, fara a forta. Mentineti pozitia timp de douazeci de secunde, respirând calm, profund si regulat. Schimbati piciorul. Garant al stabilitatii, privirea este cheia reusitei.
Schimbati piciorul. Garant al stabilitatii, privirea este cheia reusitei. Fixati un punct plasat usor mai sus decât mâna pe care nu-l veti „scapa din ochi” pe toata durata exercitiului. Bratul este intins in fata. Orientarea sa depinde de centrul de gravitatie, care oscileaza in functie de inaltimea si greutatea fiecarui individ. Este rolul dv. sa gasiti pozitia care va solicita cel mai mic efort.
In masura posibilului bustul va fi la nivelul piciorului intins. Fesele si abdomenul sunt contractate.
Unghiul drept format de glezna si coapsa presupune o mare amplitudine musculara si articulara si un anumit simt al echilibrului. Daca pierdeti antrenamentul sau supletea, apropiati calcâiul de fese, tinând si genunchii apropiati. Exercitiul va fi la fel de eficient. Piciorul de la sol, acest stâlp de sustinere a greutatii corpului, formeaza cu pamântul un unghi drept, garantând echilibrul. Reusita exercitiului sta in acest ax fix. Gamba trebuie sa fie perfect dreapta si genunchiul intins.
Comentarii