4 macrouri, 4 fire de praz, 2 ardei, 100 ml ulei, 2 linguri de bulion, marar, busuioc, sare, piper.
Prazul si ardeiul se curata si se taie rondele, apoi se înabuse cu putina apa. Se adauga bulionul, sare, piper, busuioc si marar tocate marunt. Pestele se curata si se scurge bine de apa, apoi se freaca putin cu sare si un condiment. Se face un pat de legume într-o tava potrivita, se asaza pestele deasupra si se lasa la cuptor, la foc mic.
Prajitura cu mure
9 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri faina, 3 linguri ulei, 1 praf de copt, 1 pliculet zahar vanilat, 200 g mure, sare.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma apoi se adauga treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei, sare si zaharul vanilat, apoi se toarna peste albusuri si se amesteca. La urma se pune faina în care am adaugat praful de copt si se amesteca încet, de sus în jos, pâna se încorporeaza. Aluatul se toarna într-o tava cu hârtie de copt si se pun murele deasupra, date prin faina ca sa nu se lase la fund. Se coace la foc mediu pâna se rumeneste frumos. Prajitura se taie dupa ce se raceste.
Comentarii