1 pui de 1,5 kg, 300 g carne de miel, sare, 400 g ciuperci mici, 200 g unt, 120 g fasole boabe, o lingurita boia iute, 1 varf de cutit cu scortisoara.
Fasolea se pune in apa rece inainte cu o seara. In untul topit si incins se prajeste pe toate partile puiul. Se scoate si se tine la cald. Tot in acelasi unt se prajeste si carnea de miel (curatata si taiata bucati). Intr-o oala se pun puiul, carnea de miel, apa, se adauga jumatate de condimente si fasolea (care in prealabil a fost pregatita si prajita in untul ramas de la pui si de la miel). Se fierbe totul intai la foc mare, apoi la foc mic. Intre timp se calesc in unt ciupercile curatate si se adauga restul condimentelor. Cand se serveste, se pune in farfurii intai carnea, apoi fasolea si deasupra se stropeste cu zeama.
Prajitura cu marmelada
1/4 cana ulei, 1/2 cana zahar, 2 cani apa, 3 cani faina, 4 linguri marmelada, 1/2 cana nuci pisate, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, sare.
Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, sarea, cacaua, praful de copt si nucile maruntite fin. Apoi se adauga apa, marmelada si se amesteca, iar la final se pune uleiul. Se omogenizeaza toate ingredientele foarte bine si se pune aluatul in tava de cuptor unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptorul preincalzit si se lasa 40 de minute. Se verifica daca este coapta, cu o scobitoare. Se taie abia dupa ce s-a racit.
Comentarii