750 g antricot de vaca, 100 ml apa, o ceapa, o legatura tarhon, 75 g unt, 50 ml otet, zahar, sare si piper.
Antricotul se taie felii lungi, care se bat bine ca pe snitele, se sareaza si se frig pe gratar. Ceapa se taie marunt si se fierbe cu 100 ml apa, otet, sare, piper, zahar si tarhon tocat marunt. Dupa ce apa a scazut la jumatate, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se adauga untul, amestecandu-se bine. Acest sos se serveste cald peste antricoate. De regula antricoatele se mananca cu piure de cartofi sau cartofi natur.
Trufe cu cacao
500 g biscuiti, 400 g nuci, 100 g cacao, 4 oua, 500 g zahar pudra, 200 g unt, 10 g cafea solubila, 50 ml coniac, 500 g visine din visinata.
Cacaua, cafeaua solubila, ouale si zaharul se amesteca cu 150 ml apa, se pun la foc sa se ingroase, amestecandu-se tot timpul. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc, se adauga untul, nucile macinate si biscuitii sfaramati si se amesteca bine. La sfarsit se adauga coniacul. Se pune compozitia la rece, si, dupa ce s-a intarit, se formeaza trufele de marimea unei nuci, in care se pune cate o visina din visinata in fiecare si se pudreaza cu cacao. Se dau apoi din nou la rece pentru cateva ore.
Comentarii