750 g antricot de vitel, 100 ml ulei, 500 g ceapa, sare.
Antricotul se portioneaza, se sareaza, se bate bine si se frige pe gratar. Se infierbanta uleiul, se adauga ceapa taiata fideluta si se caleste la un foc mic, pana capata o coloare aurie. Se asaza feliile de antricot pe un platou si se pune deasupra ceapa calita.
Prajitura cu capsuni
Aluat: 1 pahar faina, o lingura zahar, 2 linguri unt, 1 praf bicarbonat, 1 ou, 150 g smantana.
Umplutura: 500 g capsuni.
Crema: 3 oua, 1 pahar zahar, 1/2 pahar smantana.
Capsunile se spala si se lasa la scurs o jumatate de ora intr-o strecuratoare. Intr-un vas se pune faina, untul taiat bucatele, zaharul, oul si bicarbonatul. Se amesteca si se subtiaza cu smantana, apoi se framanta un aluat care se intinde si se pune in tava, in asa fel incat sa depaseasca putin marginile. Se pun capsunile deasupra aluatului. Crema se prepara frecand ouale cu zaharul, smantana si se toarna in tava peste capsuni. Se intorc marginile aluatului peste umplutura. Se pune tava in cuptor si se coace la foc mic.
Comentarii