3 cepe, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina mare, 1 conopida mijlocie, 1 dovlecel potrivit, 10-15 pastai de fasole, 6-7 rosii mijlocii, 1 ardei gras, 2 oua, 100 g brânza rasa, 3 linguri smântâna, 100 ml ulei, sare, piper.
Legumele se curata se spala, apoi se taie dupa cum urmeaza: ceapa solzisori, morcovii, patrunjelul si dovlecelul rondele, fasolea în bucati de 1-2 cm, ardeiul fideluta, conopida se desface în buchetele iar rosiile se taie în doua. Într-o cratita de 3 litri se pune mai întâi uleiul, apoi ceapa, morcovul, patrunjelul, telina, fasolea verde, ardeiul, conopida si dovlecelul. Se acopera cratita cu un capac si se pune la foc mic sa fiarba înabusit în zeama pe care o lasa legumele. Dupa 10-15 minute se toarna o ceasca de apa, se presara sare si piper si se continua fierberea cu cratita descoperita. Când legumele sunt aproape fierte si zeama a scazut se asaza deasupra rosiile taiate în jumatati. Se da cratita la cuptor pentru 10 minute, apoi se scoate si se toarna ouale batute cu smântâna si se presara cascavalul ras. Se mai tine cratita la cuptor 15 minute la foc potrivit sa se rumeneasca frumos budinca. Se serveste calda sau rece, dupa gust, cu smântâna sau fara.
Comentarii