• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 29 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 29 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Budinca de mere in aluat

Budinca de mere in aluat

29 ianuarie 2003
in Retete culinare
A A

             Pentru aluat: 200 g faina, 2 linguri ulei, 100 g margarina, 1 lingura de apa, sare.Pentru umplutura: 4 mere frumoase, 2 linguri fructe confiate (zaharisite), 100 g stafide, 150 g zahar, 1 lingurita rasa scortisoara, coaja rasa de la o lamâie, putina coaja rasa de portocala, dupa gust, putina nucsoara rasa.Din cantitatile prevazute pentru aluat se prepara o coca frageda din care se iau cam 2/3 si se intinde o foaie cu care se capitoneaza forma de budinca, in prealabil unsa cu unt. Foaia de aluat se inteapa cu o furculita din loc in loc, apoi deasupra se pun felii de mere (curatate de coaja si seminte), fructele confiate taiate marunt, stafidele, coaja de lamâie si portocala, scortisoara, nucsoara si zaharul. Marginile foii se intorc peste amestec si apoi se acopera totul cu a doua foaie, facuta din restul de aluat si intinsa numai cât este suprafata budincii. Se inteapa si aceasta cu furculita din loc in loc. Se coace la foc potrivit aproximativ 30-40 minute. Se rastoarna pe o farfurie si se serveste rece.

ShareTweet
Articolul precedent

13 – 19 ianuarie

Urmatorul Articol

Caderea Romei la Gradina Icoanei

Articole Similare

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Urmatorul Articol

Caderea Romei la Gradina Icoanei

Telefonul mobil pericol iminent

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

22 mai 1176 – Tentativa de asasinare a lui Saladin

26 mai 2025

Saladin a fost primul sultan al Egiptului si Siriei si fondatorul dinastiei...

Citeste mai departe
Blitz

Iubirea nu cunoaste bariere în filme

26 mai 2025

Filmele în care personajele principale se îndragostesc în ciuda diferentelor de clasa...

Citeste mai departe
Blitz

Manastirea medievala de la Igris

26 mai 2025

Pasionatii de istorie si arheologie pot descoperi expozitia „Manastirea cisterciana de la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

„Mitul” celor doi litri de apa

26 mai 2025

Diverse surse medicale au creat un mit referitor la consumul zilnic de...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten luminos

26 mai 2025

Vitaminele, antioxidantii, celelalte componente ale mastilor naturale îsi arata efectele benefice asupra...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 26 mai – 1 iunie 2025

26 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Tema principala în aceasta saptamâna este o concentrare puternica pe...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.