Pentru aluat: 200 g faina, 2 linguri ulei, 100 g margarina, 1 lingura de apa, sare.Pentru umplutura: 4 mere frumoase, 2 linguri fructe confiate (zaharisite), 100 g stafide, 150 g zahar, 1 lingurita rasa scortisoara, coaja rasa de la o lamâie, putina coaja rasa de portocala, dupa gust, putina nucsoara rasa.Din cantitatile prevazute pentru aluat se prepara o coca frageda din care se iau cam 2/3 si se intinde o foaie cu care se capitoneaza forma de budinca, in prealabil unsa cu unt. Foaia de aluat se inteapa cu o furculita din loc in loc, apoi deasupra se pun felii de mere (curatate de coaja si seminte), fructele confiate taiate marunt, stafidele, coaja de lamâie si portocala, scortisoara, nucsoara si zaharul. Marginile foii se intorc peste amestec si apoi se acopera totul cu a doua foaie, facuta din restul de aluat si intinsa numai cât este suprafata budincii. Se inteapa si aceasta cu furculita din loc in loc. Se coace la foc potrivit aproximativ 30-40 minute. Se rastoarna pe o farfurie si se serveste rece.
Comentarii