500 g morcovi, 500 g ridichi albe, 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval, 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, nucsoara, sare, piper.
Se spala morcovii si ridichile, se curata si se taie rondele. Se fierb 20 de minute si se lasa sa se raceasca. Intr-o forma unsa cu unt se aranjeaza legumele, alternând un strat de morcovi cu unul de ridichi. Separat se bat ouale cu laptele si frisca, se adauga sare, piper, nucsoara si se incorporeaza cascavalul ras. Amestecul se toarna peste legume si se da la cuptor pâna se rumeneste.
Rulada de cozonac
300 g faina, 20 g drojdie, 2 oua, 1/2 ceasca lapte, o lingura unt, o lingura ulei, 2 linguri zahar vanilat, o lingura rom, 1/2 lingurita sare.
Se cerne faina într-un castron mare si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte, pâna se face ca o crema. Se toarna drojdia în castronul cu faina, se adauga ouale, laptele, o lingura de unt si una de ulei, doua linguri zahar vanilat, o lingura de rom si sare. Se framânta pâna ce aluatul face basici si se desprinde de pe mâna. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale. Se lasa la cald sa creasca. Pe masa presarata cu faina se întinde o foaie dreptunghiulara, deasupra se întinde marmelada, nuca sau mac, se ruleaza si se unge cu ou. Se coace la foc potrivit.
Comentarii