• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 13 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 13 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Budinca de peste

Budinca de peste

17 septembrie 2009
in Retete culinare
A A

1,5 kg peste (salau sau stiuca), 2 linguri unt, 5 oua, o ceapa mare, miezul de la doua felii de paine alba inmuiate în lapte, sare, piper, o lingura patrunjel verde tocat.

Sos de unt cu galbenus: 125 g unt, 5 galbenusuri, zeama de la o lamaie, sare.

Se curata, se spala si se taie pestele în bucati. Se scot toate oasele si se da prin masina de tocat împreuna cu miezul de paine inmuiat în lapte si stors bine. Se freaca untul spuma, adaugand galbenusurile pe rand, apoi ceapa foarte marunt tocata, patrunjelul, sarea, piperul, tocatura de peste si la sfarsit albusurile batute spuma, amestecand bine. Se unge un servet cu unt, se pune compozitia, se leaga cu ata, nu însa prea strans, si se asaza într-o cratita cu apa sarata. Se fierbe timp de 30 minute, acoperit. Cand este gata, se scoate din servet, se taie felii si se serveste cald cu sos de unt cu galbenus. Sosul se prepara astfel: intr-un castron mic, asezat pe un vas cu apa clocotita, se freaca untul adaugand galbenusurile unul cate unul. Se amesteca mereu pana se infierbanta, fara insa sa fiarba. Se adauga sarea si zeama de lamaie.

ShareTweet
Articolul precedent

Salata de pui

Urmatorul Articol

O intalnire apropiata în 1985

Articole Similare

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Femina Club

Placinta de cartofi

1 septembrie 2025

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5...

Femina Club

Dovlecei pane

25 august 2025

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Urmatorul Articol

O intalnire apropiata în 1985

Parintele Mafiei

Mari personalitati turnate in ceara

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

4 septembrie 476 – Detronarea împaratului roman, Romulus Augustulus

7 septembrie 2025

Anul 476 este considerat de multi istorici drept momentul în care s-a...

Citeste mai departe
Blitz

Jamie Lee Curtis – o actrita pentru toate anotimpurile

7 septembrie 2025

Cu un zâmbet inconfundabil si o energie care umple ecranul, Jamie Lee...

Citeste mai departe
Blitz

Festivalul scrisorilor

7 septembrie 2025

Cea de-a V-a editie a Festivalului Scrisorilor se va desfasura în luna...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Surprinzatorul pepene verde

7 septembrie 2025

Aparut în publicatia Nutrients, un studiu american a relevat faptul ca persoanele...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 8-14 septembrie 2025

7 septembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Este momentul prielnic pentru a stabili ce este mai important...

Citeste mai departe
Istorii

Cei mai incompetenti generali din Al Doilea Razboi Mondial

7 septembrie 2025

Au provocat înfrângeri prin gafele lor, si-au derutat propriile trupe, au dispretuit...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.