500 g carne de pui, o telina, o gulie, 2 mere, 150 g mazare, 5 oua, o lamaie, o lingura boia dulce.
Pentru sos: 12 linguri maioneza, 4 linguri mustar, 4 linguri smantana, o lingurita zahar, o lingurita otet de fructe, sare si piper.
Preparam sosul intr-un castron punand maioneza, mustarul, smantana, zaharul, otetul, sarea si piperul. Se omogenizeaza totul cu un tel. Jumatate din sos se pune deoparte, pentru ornare, iar restul ramane in castron. Carnea de pui, telina si gulia se fierb, se lasa sa se raceasca si se taie cubulete. Mazarea, daca e cruda, se fierbe, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca. Merele se curata de coaja, se spala, se curata de seminte si se taie cuburi mici. Carnea, telina, gulia, mazarea si merele se pun in castronul cu sos tartar si se amesteca. Se folosesc 10 cupe, se trece o felie de lamaie pe buza lor, iar fiecare cupa se trece cu buza prin boia de ardei. In cupe se pune salata preparata, iar deasupra salatei se toarna 2 linguri din sosul pastrat. In mijlocul fiecarei cupe se pune cate o jumatate de ou fiert. Pe buza cupei cu boia se fixeaza o rondea de lamaie. Cupele cu salata se pastreaza la rece pana le servim.
Comentarii