• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 10 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 10 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Carne de vita la cuptor cu legume

Carne de vita la cuptor cu legume

10 ianuarie 2016
in Retete culinare
A A

 400 g carne vita, 1 cartof, 1 morcov, 1 pastrârnac, o ceapa, 1/2 telina, 400 g ciuperci, 3 catei usturoi, busuioc, cimbru, piper alb, oregano, ulei masline, suc de rosii, 100 ml vin alb, 100 ml apa.

 Carnea se taie felii si se condimenteaza cu busuioc, cimbru, oregano si piper alb. Se lasa la frigider 2 ore. Legumele se curata si se taie in bucati potrivite. Intr-un vas de Jena se pune putin ulei, se pune carnea, ceapa taiata rondele si usturoiul taiat felii. Se adauga cartoful, morcovul, pastârnacul si telina. Deasupra se pun ciupercile taiate jumatati, peste care se toarna suc de rosii, vinul, apa si se dau la cuptor. Se lasa pâna carnea devine frageda.

Prajitura cu mac si cocos

 Pentru blat: 7 albusuri, 100 g zahar, 75 g mac, 75 g nuca de cocos, 2 linguri faina, 200 g piscoturi, 100 ml cafea.

 Pentru crema: 7 galbenusuri, 200 ml lapte, 4 linguri faina sau amidon, esenta de vanilie, 200 g unt.

 Pentru glazura: 100 g ciocolata, 2 linguri ulei, fulgi de cocos.

 Pentru blat se bat spuma albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si se bate în continuare pâna când bezeaua se intareste. Se adauga macul (macinat), nuca de cocos, faina si se amesteca usor. Se toarna compozitia într-o tava mica (36 x 24 cm) tapetata cu hârtie de copt si se da la cuptorul preîncalzit pentru aproximativ 20 minute.

 Crema se prepara amestecând galbenusurile cu zaharul, faina si laptele, apoi se pune pe baie de aburi si se amesteca continuu pâna când se îngroasa, se adauga esenta de vanilie si se da la racit. Untul se freaca spuma, apoi se încorporeaza lingura cu lingura in crema rece. Dupa ce s-a racit, blatul se taie în doua foi. Se întinde jumatate de crema peste prima foaie de blat, apoi se asaza piscoturile înmuiate în cafea si se acopera cu restul de crema. Se suprapune cea de-a doua foaie de blat si se preseaza usor. Pentru glazura, se pune ciocolata si uleiul într-un vas la topit pe baie de aburi, apoi se întinde peste prajitura si se presara fulgi de cocos.

ShareTweet
Articolul precedent

Prin cenusa imperiilor

Urmatorul Articol

Program de hidratare

Articole Similare

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Urmatorul Articol

Program de hidratare

Noi marturii în cazul Rendlesham

Marea concurenta a Mafiei italiene

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

23 octombrie 1812 – Complotul generalului Malet

27 octombrie 2025

În zorii zilei de 23 octombrie 1812, la Paris, generalul Claude François...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar: „Oameni obisnuiti”

27 octombrie 2025

În septembrie 2025, lumea filmului a pierdut o legenda: Robert Redford, regizorul...

Citeste mai departe
Blitz

Calatorie în lumea de dincolo

27 octombrie 2025

Palatul Sutu gazduieste, din 23 octombrie, expozitia „Calatoria în lumea de dincolo....

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Beneficiile orei standard permanente

27 octombrie 2025

Schimbarea anuala a orei oficiale are la baza ratiuni exclusiv economice, care...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten ferm si luminos

27 octombrie 2025

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 27 octombrie – 2 noiembrie 2025

27 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa obiectivitate pentru a putea vedea cum va...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.