• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 22 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 22 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Carne de vita la cuptor cu legume

Carne de vita la cuptor cu legume

10 ianuarie 2016
in Retete culinare
A A

 400 g carne vita, 1 cartof, 1 morcov, 1 pastrârnac, o ceapa, 1/2 telina, 400 g ciuperci, 3 catei usturoi, busuioc, cimbru, piper alb, oregano, ulei masline, suc de rosii, 100 ml vin alb, 100 ml apa.

 Carnea se taie felii si se condimenteaza cu busuioc, cimbru, oregano si piper alb. Se lasa la frigider 2 ore. Legumele se curata si se taie in bucati potrivite. Intr-un vas de Jena se pune putin ulei, se pune carnea, ceapa taiata rondele si usturoiul taiat felii. Se adauga cartoful, morcovul, pastârnacul si telina. Deasupra se pun ciupercile taiate jumatati, peste care se toarna suc de rosii, vinul, apa si se dau la cuptor. Se lasa pâna carnea devine frageda.

Prajitura cu mac si cocos

 Pentru blat: 7 albusuri, 100 g zahar, 75 g mac, 75 g nuca de cocos, 2 linguri faina, 200 g piscoturi, 100 ml cafea.

 Pentru crema: 7 galbenusuri, 200 ml lapte, 4 linguri faina sau amidon, esenta de vanilie, 200 g unt.

 Pentru glazura: 100 g ciocolata, 2 linguri ulei, fulgi de cocos.

 Pentru blat se bat spuma albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si se bate în continuare pâna când bezeaua se intareste. Se adauga macul (macinat), nuca de cocos, faina si se amesteca usor. Se toarna compozitia într-o tava mica (36 x 24 cm) tapetata cu hârtie de copt si se da la cuptorul preîncalzit pentru aproximativ 20 minute.

 Crema se prepara amestecând galbenusurile cu zaharul, faina si laptele, apoi se pune pe baie de aburi si se amesteca continuu pâna când se îngroasa, se adauga esenta de vanilie si se da la racit. Untul se freaca spuma, apoi se încorporeaza lingura cu lingura in crema rece. Dupa ce s-a racit, blatul se taie în doua foi. Se întinde jumatate de crema peste prima foaie de blat, apoi se asaza piscoturile înmuiate în cafea si se acopera cu restul de crema. Se suprapune cea de-a doua foaie de blat si se preseaza usor. Pentru glazura, se pune ciocolata si uleiul într-un vas la topit pe baie de aburi, apoi se întinde peste prajitura si se presara fulgi de cocos.

ShareTweet
Articolul precedent

Prin cenusa imperiilor

Urmatorul Articol

Program de hidratare

Articole Similare

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Femina Club

Salata de toamna

17 septembrie 2025

4 pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 3 linguri bulion, 2...

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Urmatorul Articol

Program de hidratare

Noi marturii în cazul Rendlesham

Marea concurenta a Mafiei italiene

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

9 octombrie 1859 – S-a nascut Alfred Dreyfus, victima celei mai mari erori judiciare

15 octombrie 2025

Alfred Dreyfus a fost un ofiter francez de origine evreiasca, cunoscut în...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai palpitante filme despre supravietuire

15 octombrie 2025

Filmele de supravietuire au fascinat dintotdeauna publicul prin povestiri intense despre lupta...

Citeste mai departe
Blitz

Obiecte cu poveste

15 octombrie 2025

O parte esentiala a patrimoniului etnografic, teascurile pentru presat struguri vor putea...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Când „dulcele” devine amar

15 octombrie 2025

Atrasi de produsele comestibile cu gust dulce, copiii fiind cei mai rasfatati...

Citeste mai departe
Femina Club

In atentie decolteul si gâtul

15 octombrie 2025

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 13-19 octombrie 2025

15 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta perioada aveti sansa de a clarifica si explica...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.