400 g carne vita, 1 cartof, 1 morcov, 1 pastrârnac, o ceapa, 1/2 telina, 400 g ciuperci, 3 catei usturoi, busuioc, cimbru, piper alb, oregano, ulei masline, suc de rosii, 100 ml vin alb, 100 ml apa.
Carnea se taie felii si se condimenteaza cu busuioc, cimbru, oregano si piper alb. Se lasa la frigider 2 ore. Legumele se curata si se taie in bucati potrivite. Intr-un vas de Jena se pune putin ulei, se pune carnea, ceapa taiata rondele si usturoiul taiat felii. Se adauga cartoful, morcovul, pastârnacul si telina. Deasupra se pun ciupercile taiate jumatati, peste care se toarna suc de rosii, vinul, apa si se dau la cuptor. Se lasa pâna carnea devine frageda.
Prajitura cu mac si cocos
Pentru blat: 7 albusuri, 100 g zahar, 75 g mac, 75 g nuca de cocos, 2 linguri faina, 200 g piscoturi, 100 ml cafea.
Pentru crema: 7 galbenusuri, 200 ml lapte, 4 linguri faina sau amidon, esenta de vanilie, 200 g unt.
Pentru glazura: 100 g ciocolata, 2 linguri ulei, fulgi de cocos.
Pentru blat se bat spuma albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si se bate în continuare pâna când bezeaua se intareste. Se adauga macul (macinat), nuca de cocos, faina si se amesteca usor. Se toarna compozitia într-o tava mica (36 x 24 cm) tapetata cu hârtie de copt si se da la cuptorul preîncalzit pentru aproximativ 20 minute.
Crema se prepara amestecând galbenusurile cu zaharul, faina si laptele, apoi se pune pe baie de aburi si se amesteca continuu pâna când se îngroasa, se adauga esenta de vanilie si se da la racit. Untul se freaca spuma, apoi se încorporeaza lingura cu lingura in crema rece. Dupa ce s-a racit, blatul se taie în doua foi. Se întinde jumatate de crema peste prima foaie de blat, apoi se asaza piscoturile înmuiate în cafea si se acopera cu restul de crema. Se suprapune cea de-a doua foaie de blat si se preseaza usor. Pentru glazura, se pune ciocolata si uleiul într-un vas la topit pe baie de aburi, apoi se întinde peste prajitura si se presara fulgi de cocos.
Comentarii