• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 23 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 23 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Cartofi cu piept de pui si cascaval

Cartofi cu piept de pui si cascaval

16 iunie 2016
in Retete culinare
A A

 1 kg cartofi, o ceapa mare, 400 g piept de pui, 200 g cascaval, 3 linguri ulei, maioneza, sare, piper negru.

 Se feliaza pieptul de pui si se bate ca pentru snitele, apoi se asezoneaza cu piper negru macinat. Se unge fiecare bucata de pui cu maioneza, pe ambele parti. Se taie ceapa julien. Cartofii se curata si se taie rondele nu prea groase. Se unge o forma de copt cu ulei, se aranjeaza jumatate din cantitatea de cartofi si se presara sare, apoi se pun si restul cartofilor si se presara din nou cu sare. Peste cartofi se aranjeaza feliile de piept de pui, astfel încât sa acopere toata forma. Se acopera stratul de carne cu ceapa. Cascavalul se rade prin razatoarea marunta si se pune in strat generos peste carne. Peste cascaval se mai intinde un strat subtire de maioneza. Se coace la foc potrivit, aproximativ o ora, pâna formeaza o crusta maronie.

Tarta cu frisca si capsuni

 Blat: 400 g faina, 100 g zahar, 100 g unt, 2 oua, sare.

 Crema: 300 ml smântâna, 150 g zahar, 1 plic intaritor frisca, capsuni pentru ornat.

 Se amesteca zaharul cu untul topit si un praf de sare. Treptat se adauga ouale, unul câte unul pâna rezulta o crema spumoasa. La sfârsit se incorporeaza si faina. Aluatul rezultat se infasoara intr-o folie alimentara si se tine la frigider cel putin 30 minute. Dupa aceea, se intinde intr-o tava tapetata cu hârtie de copt. Se inteapa cu furculita si se pun deasupra câteva boabe de fasole ca sa nu se umfle la copt. Se coace pâna se rumeneste. Se bate frisca din smântâna si zahar, apoi se adauga intaritorul de frisca si se mai mixeaza câteva minute dupa care se da la rece. Peste tarta insiropata cu putin compot de visine sau sirop de capsuni se pune frisca si deasupra se orneaza cu felii de capsuni. Se tine la rece minim 2 ore.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 20-26 iunie 2016

Urmatorul Articol

16 iunie 1858 – S-a nascut Gustav al V-lea al Suediei

Articole Similare

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Femina Club

Salata de toamna

17 septembrie 2025

4 pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 3 linguri bulion, 2...

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Urmatorul Articol

16 iunie 1858 – S-a nascut Gustav al V-lea al Suediei

Nimeni nu e profet în tara... filmului

Romanul unei vechi legende nipone

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

9 octombrie 1859 – S-a nascut Alfred Dreyfus, victima celei mai mari erori judiciare

15 octombrie 2025

Alfred Dreyfus a fost un ofiter francez de origine evreiasca, cunoscut în...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai palpitante filme despre supravietuire

15 octombrie 2025

Filmele de supravietuire au fascinat dintotdeauna publicul prin povestiri intense despre lupta...

Citeste mai departe
Blitz

Obiecte cu poveste

15 octombrie 2025

O parte esentiala a patrimoniului etnografic, teascurile pentru presat struguri vor putea...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Când „dulcele” devine amar

15 octombrie 2025

Atrasi de produsele comestibile cu gust dulce, copiii fiind cei mai rasfatati...

Citeste mai departe
Femina Club

In atentie decolteul si gâtul

15 octombrie 2025

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 13-19 octombrie 2025

15 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta perioada aveti sansa de a clarifica si explica...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.