• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 18 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 18 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Cataif cu mere

Cataif cu mere

20 ianuarie 2000
in Retete culinare
A A

Aluat de taitei: 300 g faina, 2 oua, 2 linguri de apa, sare. 1 kg mere, 1 lingura de zahar, 2 linguri de rom. Siropul: 2 pahare cu apa, 250 g zahar, vanilie.

Se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si rom. Se tin astfel vreo ora. Se fac taitei din 2 oua si se rumenesc cu unt. Se pune apoi jumatate din taitei într-o tava dreptunghiulara, asezându-i ca sa formeze un strat potrivit de gros. Deasupra se asaza merele, iar peste acestea alt strat de taitei. Se toarna sirop fierbinte facut din apa, zahar si vanilie. Se da la cuptor sa se rumeneasca frumos. Când siropul a scazut, se da deoparte si se taie patrate. Se scot cu grija ca sa nu se sfarâme. Dupa ce s-au racit, se poate pune peste fiecare bucata câte putina frisca batuta, turnata frumos cu cornetul.

ShareTweet
Articolul precedent

Salata de prune uscate

Urmatorul Articol

Supa de pere

Articole Similare

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Urmatorul Articol

Revolutia internet

Eroarea Mileniului, o pacaleala      Apocalipsa informatica n-a avut loc!

Inefabila masinarie numita inteligenta

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 decembrie 969 – Asasinarea împaratului bizantin Nicefor al II-lea

15 decembrie 2025

Nicefor al IIlea Focas (Nikeforos Fokas) a domnit ca împarat bizantin între...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai bune filme despre Frankenstein

15 decembrie 2025

Savantul Frankenstein si creatura sa monstruoasa au captivat generatii întregi, dand nastere...

Citeste mai departe
Blitz

Enciclopedie a provinciei

15 decembrie 2025

Primul volum al trilogiei „Encyclopaedia Bannatica”, semnat de medicul timisorean Adrian Badescu,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Alimente sanatoase pentru vasele de sânge

15 decembrie 2025

Consumul excesiv de alimente procesate sau de grasimi nesanatoase poate duce la...

Citeste mai departe
Femina Club

Stralucire si luminozitate

15 decembrie 2025

Exista multiple „trucuri” la care e bine sa apelati pentru a da...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 15-21 decembrie 2025

15 decembrie 2025

BERBEC 21.0320.04: Sunteti ghidati de o puternica dorinta de a schimba peisajul,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.