6 bucati ceafa, sare, piper, o lingurita boia iute, 100 ml smantana, marar, patrunjel.
Bucatile de ceafa se sareaza, se pipereaza si se dau la frigider pentru o ora. Dupa aceea se pun la prajit in putin ulei, lasand carnea sa se caleasca pe ambele parti. Se scoate carnea, iar in uleiul incins se incorporeaza o lingurita cu boia iute. Se pune din nou carnea si se adauga o cescuta cu apa. Se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute. La sfarsit se adauga smantana in sos si se mai da in cateva clocote. Se presara marar si patrunjel tocat si se ia de pe foc.
Fursecuri cu jeleu
500 g faina, 3 oua, o ceasca smantana, 2 linguri esenta de vanilie, 1 plic praf de copt, o lingura zahar farin, putina sare, o ceasca lapte, jeleu, zahar pentru pudrat.
Intr-un bol se cerne faina, se pun sare si praful de copt, apoi se adauga ouale, zaharul farin, esenta de vanilie si smantana. Se pune laptele caldut si se framanta acest amestec pana se obtine un aluat elastic. Aluatul se acopera cu un prosop curat si se lasa la loc cald 30 minute. Pe masa de lucru tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat si se taie din ea cerculete de 3 marimi diferite (de la mare la mic). Se asaza prima data cercul mare de aluat, cel mijlociu si deasupra cel mic. Cu degetul aratator apasam in centrul acestor cercuri de aluat, apoi se taie cu un cutit cu lama subtire marginea bucatilor obtinand o steluta. Fursecurile se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu putin lapte si se coc la foc potrivit 25-30 minute. La sfarsit, cat sunt inca fierbinti, se pune in mijloc jeleul de fructe. Se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Comentarii