Pentru chiftele: 500 g carne tocata de porc, o felie pâine, 1 morcov, o ceapa mica, 5 catei usturoi, o legatura patrunjel verde, o lingura pesmet, 1 ou, sare, piper.
Pentru sos: 400 ml suc rosii, 100 ml vin alb, 2 linguri otet de mere cu miere, 2 catei usturoi, sare, o lingura rasa zahar, 3 foi de dafin, piper.
Pentru garnitura: taitei de orez.
Pentru chiftelute, se inmoaie felia de pâine in apa, se stoarce bine, apoi se farâma bine. Se da morcovul spalat si curatat prin razatoarea mica. Se toaca ceapa si usturoiul marunt. Se pun aceste ingrediente peste carnea tocata, se adauga oul, pesmetul, sarea, piperul, patrunjelul tocat si se amesteca toate bine. Se formeaza bilute care se asaza intr-o tava. Se coc 15 minute la foc potrivit. Pentru sos, se pun intr-o tigaie sucul de rosii, vinul, usturoiul pisat si restul ingredientelor si se lasa la foc mic pentru 10-15 minute. Când este gata se adauga chiftelutele si se lasa putin pe foc. Intre timp, se pregatesc taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Se servesc chiftelutele alaturi de taiteii stropiti cu sos si asezonati cu marar tocat marunt.
Pandispan cu cirese
750 g cirese, 100 g faina, 1/2 pliculet praf de copt, 4 oua, 125 g zahar, 250 ml lapte, 1 plic zahar pudra vanilat, sare.
Se bat ouale ca pentru omleta, se adauga zaharul, sarea si se amesteca bine 5 minute. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi se toarna untul topit si laptele. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hârtie de copt, se pun ciresele fara sâmburi si se da tava la cuptor la foc potrivit, pentru aproximativ 30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.
Comentarii