1 kg peste, o felie de paine alba, 100 g lapte, 2 oua, o telina, 1 morcov, o ceapa, ulei, patrunjel verde, 300 g sos de rosii, o lingura cu faina.
Se pun intr-o cratita legumele curatate, taiate felii, sa fiarba cu apa. Cand sunt fierte se scot, se pune pestele, lasandu-l sa fiarba 10-15 minute. Dupa ce a fiert pestele, se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se da prin masina de tocat impreuna cu felia de paine stoarsa bine de laptele in care a fost inmuiata. Se amesteca cu ouale batute, cu patrunjelul verde tocat, se pune sare, piper si se amesteca cu o lingura cu faina. Se modeleaza chiftelutele, se dau prin faina si se prajesc in ulei mult, incins, intorcandu-se pe o parte si alta. Dupa ce s-au prajit, se pun intr-o cratita si peste ele se toarna sosul de rosii. Se dau la cuptor pentru 15-20 minute. In sos s-a adaugat 2 foi de dafin si boabe de piper.
Comentarii