1 crap de 1-1,5 kg, o cana mica orez, o ceapa, 50 ml ulei, 150 g nuci pisate, 50 g stafide, sare, piper, patrunjel verde.
Facem umplutura pentru crap din orezul prajit in ulei cu ceapa pe care il punem la fiert. Adaugam sare, piper, patrunjel, nucile, stafidele si amestecam bine. Dupa ce am curatat bine crapul, il umplem cu compozitia de mai sus. Deasupra se toarna putin ulei si se da la cuptor.
Prajitura cu struguri
Aluat: 250 g faina, 125 g unt, 2 oua, 100 g zahar, lamaie rasa.
Umplutura: 700 g struguri, 3 oua, 50 g zahar pudra, 100 g faina, pesmet.
Se face un aluat din ingredientele de mai sus, se intinde o foaie de un centimetru grosime, care se coace numai pe jumatate. Se scoate si se presara 2 linguri pesmet peste care adaugam boabele de strugurii, pudrate cu zahar. Deasupra se pun ouale batute spuma cu 3 linguri zahar si faina, dupa care compozitia se coace la foc potrivit.
Comentarii