1 crap de 1,5 kg, 3 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 3 cepe, 2 catei usturoi, 2 foi dafin, boabe piper, o lingura bulion de rosii, sare.
Se curata crapul, se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita lunga in care sa incapa bine. Se pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea. Se unge bine crapul cu ulei, se da la cuptor, se tine o ora si jumatate. Se unge din cand in cand cu sosul din cratita. Daca scade prea mult inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa.
Fursecuri
350 g faina, 3 linguri ulei, 100 g zahar vanilat, 2 oua, 2 lingurite otet, 1/2 pachet praf de copt, sare.
Se cerne faina, se face loc la mijloc si se pun uleiul, zaharul vanilat, ouale, doua lingurite de otet, praful de copt si sare. Se face un aluat destul de consistent, se intinde foaia ca de taitei, se taie diferite forme si se coc la foc potrivit.
Comentarii