Aluat frantuzesc pregatit din: ¼ kg unt sau margarina, ¼ kg faina, ½ lingura otet, ½ pahar apa calduta, un vârf de cutit sare, 7-8 crenvursti, 100 g cascaval sau parmezan, un ou. Se întinde o foaie din aluatul frantuzesc groasa de 5-6 mm. Cu un cutit bine încins se taie fâsii lungi de 20-25 cm si late de 2-2,5 cm, care se ung cu ou si în care se înfasoara crenvurstii curatati de pielite. Se ung din nou pe deasupra cu ou, fara a atinge marginea fâsiilor. Se asaza pe tava si se coc la foc puternic, la început, iar dupa ce aluatul a crescut la foc potrivit. Când sunt gata se ung pe deasupra cu putin unt, peste care se presara cascaval sau parmezan ras. Se servesc calzi.
Suc de legume si fructe
15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...
Comentarii