4-6 dovlecei, 350 g carne tocata, o legatura patrunjel verde, o legatura marar, o legatura ceapa verde, pasta de rosii sau 4-5 rosii, ulei, 2-3 linguri cu smantana, 2 oua crude, 1/2 pachet cuburi de soia, 2-3 linguri cu orez.
Se fierb cuburile de soia pana se inmoaie bine. Se taie marunt cozile de ceapa. Se calesc in ulei incins ceapa si cuburile de soia, se dau prin masina de tocat si se amesteca bine cu carnea tocata. Se bat ouale spuma. Se fierbe putin orezul. Se amesteca verdeata tocata, ceapa, orezul, oul si carnea tocata. Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua, se scobesc de miez, nu prea mult, si se umplu. Din compozitia ramasa umplem 4 ardei grasi, facem cateva sarmale in frunze de varza si frunze de vita. Se asaza intr-o cratita, se toarna apa, ulei sau unt, pana la jumatatea dovleceilor. Se pune sa fiarba iar cand a scazut apa se adauga sos de rosii, verdeata tocata, sare si se dau la cuptor sa mai fiarba putin. Dupa ce au fiert, se toarna 3-4 linguri cu smantana in care se amesteca o lingurita de faina. Se mai lasa sa dea doua clocote.
Comentarii