4 mere, 200 g ficat de pasare (de preferinta, de rata), 100 ml ulei.
Se scobesc merele de samburi, se taie rondele care se prajesc in ulei, apoi punem si ficatul la prajit fara sare. Cand este gata se asaza pe o farfurie, se presara sare, piper si se serveste.
Rulada cu nuca de cocos
400 g biscuiti, 5 linguri de zahar, 200 ml lapte, 100 g cacao.
Crema: 5 linguri zahar pudra, 125 g nuca de cocos rasa, 1 pachet de unt, 2 pachetele zahar vanilat.
Se pune la fiert laptele, cacaua si zaharul. Dupa ce au dat in clocot, se adauga biscuitii macinati si se amesteca bine pana cand totul devine ca o pasta din care se intind doua foi pe folii. Crema se prepara din unt frecat spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Dupa ce s-a topit untul, se adauga nuca de cocos si se amesteca bine. Cand este gata, se intinde peste foi, se ruleaza si se tine la frigider pana le servim.
Comentarii