750 g ficat, 150 g ciuperci, 2 cepe, 100 g unt, faina, sare, piper, 2 cartofi, 3 linguri de smantana, 1 paharel vin.
Se curata ficatul de pielite si se spala bine in apa rece. Se taie felii potrivite, in curmezisul fibrelor. Se presara pe amandoua partile cu piper si faina. Se taie ceapa subtire si se prajeste in putin unt. Cand ceapa este gata, se pun feliile de ficat si se prajesc pe amandoua partile, pana se rumenesc. Apoi se asaza totul intr-o cratita adanca, impreuna cu ciupercile calite de asemenea in putin unt. Se inabusa cateva minute, cautand sa nu fiarba mult sosul. Se adauga sosul de smantana preparat cu vin rosu. Se serveste ficatul cu sosul, garnisit cu cartofi prajiti si cu ciuperci inabusite.
Cornulete fragede
250 g smantana, 250 g untura, 2 oua, 700-800 g faina, 1 plic praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat bourbon, coaja de lamaie, sare.
Pentru umplut: rahat.
Untura cu smantana se omogenizeaza bine, se adauga sare, ouale, zaharul vanilat, lamaia si praful de copt, se amesteca bine si apoi se adauga faina. Se framanta un aluat care se poate intinde fara sa se lipeasca. Se lasa aluatul sa se odihneasca 10-15 minute. Se formeaza cateva bile de aluat, care se intind in forma de cerc si se taie triunghiuri pe care se pun bucatele de rahat. Se ruleaza si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute la foc mic. Cand se rumenesc se scot din cuptor si se tavalesc prin zahar farin.
Comentarii