1 piept de pui, ardei gras (rosu si galben), ceapa, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri sos de soia, 2 catei de usturoi, o jumatate lamaie, o bucata ghimbir (cat o nuca), piper, cimbru, rozmarin, maghiran.
Pieptul de pui se taie cubulete. Intr-un vas se pun ierburile aromatice, piperul macinat, usturoiul zdrobit si ghimbirul ras si se amesteca bine cu uleiul de masline, sosul de soia si zeama de lamaie. In acest amestec se pune pieptul de pui la marinat pentru o ora sau chiar se poata lasa peste noapte). Ardeiul gras si ceapa se taie patratele cam de marimea cuburilor de carne. Pe un bat de frigaruie se infige o bucata de ardei galben, apoi carne, apoi ceapa si ardei rosu, din nou carne si tot asa pana cand se umple betigasul. Frigaruile astfel obtinute se pun pe grilul incins unde le lasam aproape 10 minute, intorcandu-le din cand in cand si ungandu-le cu zeama de la marinata.
Budinca de orez
O cana orez, 5-6 cani apa, 8 linguri zahar, 1/4 lingurita sofran, cateva linguri apa de trandafir, 2 linguri migdale sau fistic, o lingura scortisoara.
Se spala orezul bine si se pune la fiert cu 4 cani apa si putin zahar. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca. Atunci cand incepe sa dea in clocot se lasa la foc mediu si se mai tine inca aproximativ 30 de minute. Se mai adauga apa doar atunci cand scade. Dupa 30 de minute se adauga restul de zahar, sofranul putin sfaramat si apa de trandafir. Se mai tine cam 15-20 de minute amestecand des. Se ia de pe foc si se pune in boluri. Se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza cu migdale si scortisoara.
Comentarii