• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Friptura marinata din carne de porc

Friptura marinata din carne de porc

31 ianuarie 2001
in Retete culinare
A A

2 kg pulpa de porc, 1 ceasca de smântâna, 1 lingurita de faina, sare.
Pentru marinata: 1/4 litru vin alb, 1/4 litru otet, 2 cepe, 1 morcov, 1 patrunjel, 3 catei de usturoi, 1 frunza de dafin, frunza de telina, 10 boabe de piper, sare.
Se alge o bucata de pulpa. Se pun la fiert, pentru marinata, vinul si otetul, ceapa si morcovul taiate felii, usturoiul, un fir de patrunjel, o frunza de dafin, una de telina, sare, câteva boabe de piper. Se asaza carnea într-un vas. Se toarna deasupra marinata racorita si se tine o zi întorcând carnea de câteva ori, pe o parte si pe alta. Cu 2 1/2 ore înainte de masa se scoate carnea din marinata, se scurge bine si se pune într-o tava la cuptor fara nimic altceva, sa se rumeneasca pe o parte si pe alta. Dupa o jumatate de ora, se toarna marinata deasupra, cu tot ce se afla în ea si se lasa sa fiarba înabusit însa o jumatate de ora, udând din când în când cu zeama din tava. Daca scade prea mult se mai adauga putina apa. Când friptura este gata, se scoate si se tine la cald. Sosul din cratita se scurge de grasime si se mai lasa sa dea câteva clocote cu 2 linguri de apa si un vârf de cutit de piper. Separat se amesteca o ceasca de smântâna cu un vârf de lingurita de faina, se adauga sosul trecut prin sita si se lasa sa mai dea un clocot pe masina. Se taie friptura, se asaza pe farfurie, se toarna câteva linguri de sos deasupra, iar restul se serveste în sosiera.

ShareTweet
Articolul precedent

IRINA PETRESCU, actrita

Urmatorul Articol

GIGI LAZAR sau Duminica reporterului distrat

Articole Similare

Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Urmatorul Articol

GIGI LAZAR sau Duminica reporterului distrat

Scad vânzarile la PC-uri

Radiatia terestra si calitatea locului în care dormim

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

10 iulie 138 d.Hr. – A murit împaratul roman Hadrian

14 iulie 2025

Pe 10 iulie 138 d.Hr., la vârsta de 62 de ani, împaratul...

Citeste mai departe
Blitz

Pedro Pascal – gloria nu vine niciodata prea târziu

14 iulie 2025

Pedro Pascal este astazi una dintre cele mai iubite si respectate figuri...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea Trovantilor

14 iulie 2025

Formarea Trovantilor de la Ulmet si Ciupercile de la Odaile pot fi...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Citeste mai departe
Femina Club

Riscurile ultravioletelor

14 iulie 2025

Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 14-20 iulie 2025

14 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile va puteti distra, pentru ca va simtiti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.