500 ml lapte, 200 g gris, 3-4 linguri zahar, o lingura unt, pesmet, vanilie, coaja de lamaie, scortisoara, fructe din compot fara samburi.
Se pune grisul cu laptele sa fiarba cu zahar, vanilie si coaja de lamaie rasa, amestecandu-se mereu sa nu se prinda si se fierbe pana se ingroasa. Se amesteca apoi cu fructele si se rastoarna pe un platou. Se rumenesc in unt sau ulei 3-4 linguri cu pesmet, se amesteca fara sa se arda. Se da deoparte, se pune zahar si scortisoara, se amesteca, se toarna peste gris. Cine doreste serveste si cu frisca.
Inghetata de visine
500 g visine, 500 ml lapte, 250 g zahar, 1 pahar apa, sucul de la o lamaie.
Se spala bine visinele, se scot samburii, se zdrobesc si se strecoara prin sita. Pentru un pahar de suc de visine se pun cate 2 linguri cu zahar dizolvat in lapte. Se adauga suc de lamaie. Se pune in forme si se da la congelator.
Comentarii