• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 5 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 5 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Mancare de ciuperci cu masline

Mancare de ciuperci cu masline

27 martie 2023
in Retete culinare
A A

 3 cutii ciuperci de 400 g (sau 1 kg ciuperci proaspete), 2 cepe, 1 morcov, 1 ardei rosu, 2 linguri sos de ardei, 100 g masline fara samburi, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, boia de ardei dul-ce, 3 foi de dafin, o lingurita oregano uscat.

 Ciupercile se scot din cutie, se spala si se lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt. Morcovul curatat se taie in doua pe lungime, apoi se taie rondele. Ardeiul rosu se taie fasii. Intr-o cratita se pune ulei la incins, apoi se adauga ceapa, morcovul si se calesc, dupa aceea se pun ciupercile si se mai lasa pe foc cateva minute. Se pune ardeiul rosu, se amesteca, apoi se pun sare, piper, boia si foile de dafin. Se toarna apa calda, cat sa acopere ciupercile. Se pune capac si se fierbe la foc potrivit 25-30 de minute. La sfarsit se adauga sosul de ardei si maslinele. Se mai fierbe 10 minute. La final se pun pasta de tomate si oregano uscat si se mai da cateva clocote.

Placinta cu ton

 500 g faina, 260 ml apa calduta, 25 g drojdie proaspata, o lingurita zahar, 6 linguri ulei, o lingurita sare, 600 g ton in ulei, o ceapa, 1 morcov, 1 ardei rosu, 5-6 linguri ulei, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie.

 Intr-un castron se pune faina, se face o gropita la mijloc unde se pune drojdia sfaramata, presarata cu zahar, dupa care se toarna usor apa calduta, amestecand cu o lingura si se incorporeaza si putina faina. Se lasa sa dospeasca un pic drojdia dupa care se adauga sare si se amesteca bine si restul de faina din castron. Se framanta aluatul, adaugand uleiul, pana cand nu se mai lipeste de degete coca rezultata. Se lasa la dospit aproximativ o ora. Se spala si se curata legumele, se toaca in cubulete nu prea mici si se inabusa in cele 5-6 linguri cu ulei, intr-o tigaie acoperita cu un capac. Se lasa la racorit. Se scurge tonul din conserva, se zdrobeste cu furculita si se amesteca bine cu legumele racite. Se adauga sare, piper, zeama de lamaie. Din aluatul crescut se intind 3 foi, nu prea subtiri, peste care se pune compozitia cu ton impartita in trei. Se ruleaza cu grija si se asaza rulourile intr-o tava cu hartie de copt. Se mai lasa un pic la crescut. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra.

ShareTweet
Articolul precedent

Sfaturi utile

Urmatorul Articol

Baze subterane ale extraterestrilor in New Mexico?

Articole Similare

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Urmatorul Articol

Baze subterane ale extraterestrilor in New Mexico?

Cine a fost adevaratul Monte Cristo?

Vestigii ale trecutului umanitatii

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.