• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 15 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 15 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Ospatul vânatorului (Specialitate vânatoreasca)

Ospatul vânatorului (Specialitate vânatoreasca)

2 martie 2005
in Retete culinare
A A

             1 kg carne, 200 g ciuperci, 150 g untura, 30 g bulion, 100 g smântâna, 1 telina, 1-2 morcovi, 1 ceapa, 300 g cartofi, boabe de piper, piper pisat, 1-2 legaturi patrunjel verde. Carnea scoasa din marinata se sterge, se taie bucati si se pune la prajit in 100 g untura bine incinsa (4-5 bucati de carne pentru o portie). Dupa ce s-au prajit putin, carnea se scoate in alt vas, se adauga putina apa, se acopera si se inabusa la foc mic. In untura ramasa se caleste ceapa taiata marunt, se adauga legumele taiate cuburi mici si se calesc impreuna 10-15 minute, se adauga pasta de rosii, boabe de piper, se stinge cu apa calda si se fierbe 10-15 minute. Se rastoarna peste carnea pe jumatate fiarta. Se adauga ciupercile inabusite in restul de untura, verdeata taiata marunt, piper pisat, smântâna dupa gust. Se dau toate in fiert 5-10 minute, dupa care mâncarea se imparte in 6 vase mici de ceramica sau de Jena (rezistenta la cuptor). Deasupra fiecarui vas se intinde o foaie de coca simpla (preparata din 200 g faina, 1 lingura de ulei si apa cât cuprinde). La mijlocul foii se face o gaura pentru iesirea aburului. Se unge cu ou si se introduce in cuptor unde se tine pâna ce coca se rumeneste. La masa se serveste in aceleasi vase in care mâncarea a stat la cuptor. Are efect savuros daca se serveste foarte fierbinte.

ShareTweet
Articolul precedent

21 – 27 februarie

Urmatorul Articol

O inventie româneasca bazata pe impulsuri magnetice

Articole Similare

Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Urmatorul Articol

O inventie româneasca bazata pe impulsuri magnetice

Anul Einstein

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

10 iulie 138 d.Hr. – A murit împaratul roman Hadrian

14 iulie 2025

Pe 10 iulie 138 d.Hr., la vârsta de 62 de ani, împaratul...

Citeste mai departe
Blitz

Pedro Pascal – gloria nu vine niciodata prea târziu

14 iulie 2025

Pedro Pascal este astazi una dintre cele mai iubite si respectate figuri...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea Trovantilor

14 iulie 2025

Formarea Trovantilor de la Ulmet si Ciupercile de la Odaile pot fi...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Citeste mai departe
Femina Club

Riscurile ultravioletelor

14 iulie 2025

Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 14-20 iulie 2025

14 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile va puteti distra, pentru ca va simtiti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.