1 kg carne, 200 g ciuperci, 150 g untura, 30 g bulion, 100 g smântâna, 1 telina, 1-2 morcovi, 1 ceapa, 300 g cartofi, boabe de piper, piper pisat, 1-2 legaturi patrunjel verde. Carnea scoasa din marinata se sterge, se taie bucati si se pune la prajit in 100 g untura bine incinsa (4-5 bucati de carne pentru o portie). Dupa ce s-au prajit putin, carnea se scoate in alt vas, se adauga putina apa, se acopera si se inabusa la foc mic. In untura ramasa se caleste ceapa taiata marunt, se adauga legumele taiate cuburi mici si se calesc impreuna 10-15 minute, se adauga pasta de rosii, boabe de piper, se stinge cu apa calda si se fierbe 10-15 minute. Se rastoarna peste carnea pe jumatate fiarta. Se adauga ciupercile inabusite in restul de untura, verdeata taiata marunt, piper pisat, smântâna dupa gust. Se dau toate in fiert 5-10 minute, dupa care mâncarea se imparte in 6 vase mici de ceramica sau de Jena (rezistenta la cuptor). Deasupra fiecarui vas se intinde o foaie de coca simpla (preparata din 200 g faina, 1 lingura de ulei si apa cât cuprinde). La mijlocul foii se face o gaura pentru iesirea aburului. Se unge cu ou si se introduce in cuptor unde se tine pâna ce coca se rumeneste. La masa se serveste in aceleasi vase in care mâncarea a stat la cuptor. Are efect savuros daca se serveste foarte fierbinte.
Comentarii