4 pastravi, 2 felii muschiulet afumat, 250 g ciuperci, 1 patrunjel, o ceapa de apa, 2 legaturi ceapa verde, vin alb, sare, piper.
Se taie marunt muschiuletul, ciupercile, patrunjelul, ceapa de apa, ceapa verde si se amesteca totul, adaugând sare si piper dupa gust. Se caleste totul in putin unt, având grija sa nu se arda. Cu acest amestec se umplu pastravii, se cos si apoi se frig bine pe gratar.
Tarta la cuptor cu visine
500 g visine, 80 g faina, 125 g zahar, 3 oua, 250 ml smântâna de gatit, unt pentru uns forma.
Intr-un vas se amesteca faina cu zaharul si apoi se adauga ouale, unul câte unul si se bat bine. Se adauga smântâna, se amesteca din nou si se obtine un aluat asemanator celui de clatite, dar mai gros. Se unge o forma de tarta cu unt, se pun fructele fara sâmburi si se toarna aluatul deasupra. Se lasa la cuptor aproximativ 40 minute pâna se rumeneste frumos. Reteta se poate face si cu cirese sau cu capsuni.
Comentarii