5-6 pastravi, 2 pahare cu vin rosu, 150 g ciuperci, 3 cepe, 3 linguri cu unt, 1 lingura cu faina, patrunjel verde, sare, piper.
Pastravii se curata, se spala si se fierb 15 minute in vin rosu, putina apa, piper si putin unt. Ciupercile si ceapa se curata si se taie feliute, se calesc in unt, se presara faina si se stinge cu zeama in care a fiert pestele. Se mai lasa pe foc domol 25 minute. Cand sosul este gata, se toarna peste pastravii fierti, asezati pe un platou. Se presara patrunjel verde.
Pesmeti cu miere
250 g zahar, 250 g miere, 500 g faina, 2 oua, 100 g nuci, o lingurita rasa cuisoare, o lingurita rasa scortisoara, 2 lingurite bicarbonat.
Se amesteca zaharul cu 250 g miere clocotita si dupa ce s-a mai racorit, se adauga faina, ouale, nucile macinate, cuisoarele pisate, scortisoara si bicarbonat proaspat cernut. Se framanta bine. Se lasa aluatul sa se odihneasca cel putin doua ore. Se intinde o foaie potrivit de subtire, se taie diferite forme, care se coc in tava unsa cu unt si presarata cu faina.
Comentarii