• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 13 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 13 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Peste oceanic cu vinete

Peste oceanic cu vinete

22 septembrie 2020
in Retete culinare
A A

 1 kg peste oceanic, 3 vinete, 500 g rosii, 150 ml ulei, 1/2 pahar lapte, o lingura faina, 3 linguri unt, 2 oua, sare, usturoi, cimbru.

 Vinetele se curata, se portioneaza, se sareaza si dupa 30 de minute se spala si se storc. Se dau prin faina, se prajesc in ulei si se asaza una langa alta intr-o tava unsa cu unt. Separat, se curata rosiile, se zdrobesc, se soteaza in ulei cu cimbru si usturoi tocat si apoi se strecoara. Se face un sos alb care se amesteca bine cu 2 oua crude si sare. Pestele se curata, se spala, se taie felii si se fierbe, in putina apa si sare, cateva minute. Se asaza totul in tava cu vinete, deasupra turnandu-se sosul alb si apoi se da la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.

Prajitura cu nuca si cafea

 Blat: 6 oua, 150 g zahar pudra, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, 140 g nuca macinata, 2 linguri faina.

 Crema: 200 g unt, 150 g zahar pudra, 1 zahar vanilat, 2 galbenusuri, 2 linguri cafea solubila, 70 g nuca.

 Glazura: 200 g ciocolata menaj, 200 ml frisca lichida.

 Albusurile se bat cu zaharul pudra si cand se intaresc se adauga galbenusurile frecate cu putina sare, praful de copt, zaharul vanilat, nuca macinata si faina. Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Crema se prepara frecand untul cu zaharul pudra pana se topeste. Se adauga zaharul vanilat, galbenusurile si cafeaua solubila, apoi nuca prajita putin si taiata. Glazura se prepara topind ciocolata cu frisca lichida pe baie de aburi. Cand este gata se toarna peste prajitura si se da la rece. Blatul se taie in doua pe lung, apoi se intinde crema, iar deasupra se toarna glazura. Se lasa sa stea la frigider cateva ore, apoi se poate portiona si servi.

ShareTweet
Articolul precedent

Ten de vis

Urmatorul Articol

Un nou articol OZN in New York Times

Articole Similare

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Urmatorul Articol

Un nou articol OZN in New York Times

Bombardamentul care a dus la descoperirea chimioterapiei

Viata, de la inceputuri (2)

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

6 noiembrie 1494 – S-a nascut sultanul Soliman Magnificul

11 noiembrie 2025

Soliman Magnificul, cunoscut si sub numele de Soliman I, a fost unul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar despre laureatii cu… Nobel!

11 noiembrie 2025

De la savanti care au schimbat cursul stiintei pâna la lideri care...

Citeste mai departe
Blitz

Tinutul Momârlanilor, Tara dintre Jiuri

11 noiembrie 2025

Cunoscuta si ca Tinutul Momârlanilor, o denumire de suflet pentru locuitorii zonei,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Citeste mai departe
Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 10-16 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Saptamâna aceasta va fi una care va va multumi pentru...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.