• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 2 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 2 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Peste oceanic cu vinete

Peste oceanic cu vinete

22 septembrie 2020
in Retete culinare
A A

 1 kg peste oceanic, 3 vinete, 500 g rosii, 150 ml ulei, 1/2 pahar lapte, o lingura faina, 3 linguri unt, 2 oua, sare, usturoi, cimbru.

 Vinetele se curata, se portioneaza, se sareaza si dupa 30 de minute se spala si se storc. Se dau prin faina, se prajesc in ulei si se asaza una langa alta intr-o tava unsa cu unt. Separat, se curata rosiile, se zdrobesc, se soteaza in ulei cu cimbru si usturoi tocat si apoi se strecoara. Se face un sos alb care se amesteca bine cu 2 oua crude si sare. Pestele se curata, se spala, se taie felii si se fierbe, in putina apa si sare, cateva minute. Se asaza totul in tava cu vinete, deasupra turnandu-se sosul alb si apoi se da la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.

Prajitura cu nuca si cafea

 Blat: 6 oua, 150 g zahar pudra, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, 140 g nuca macinata, 2 linguri faina.

 Crema: 200 g unt, 150 g zahar pudra, 1 zahar vanilat, 2 galbenusuri, 2 linguri cafea solubila, 70 g nuca.

 Glazura: 200 g ciocolata menaj, 200 ml frisca lichida.

 Albusurile se bat cu zaharul pudra si cand se intaresc se adauga galbenusurile frecate cu putina sare, praful de copt, zaharul vanilat, nuca macinata si faina. Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Crema se prepara frecand untul cu zaharul pudra pana se topeste. Se adauga zaharul vanilat, galbenusurile si cafeaua solubila, apoi nuca prajita putin si taiata. Glazura se prepara topind ciocolata cu frisca lichida pe baie de aburi. Cand este gata se toarna peste prajitura si se da la rece. Blatul se taie in doua pe lung, apoi se intinde crema, iar deasupra se toarna glazura. Se lasa sa stea la frigider cateva ore, apoi se poate portiona si servi.

ShareTweet
Articolul precedent

Ten de vis

Urmatorul Articol

Un nou articol OZN in New York Times

Articole Similare

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Urmatorul Articol

Un nou articol OZN in New York Times

Bombardamentul care a dus la descoperirea chimioterapiei

Viata, de la inceputuri (2)

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

29 mai 363 d.Hr. – Batalia de la Ctesiphon

2 iunie 2025

Batalia de la Ctesiphon a fost o confruntare majora între Imperiul Roman...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea celor mai faimoase filme despre Sfântul Scaun

2 iunie 2025

Vaticanul, centrul spiritual al Bisericii Catolice si resedinta Suveranului Pontif, a fost...

Citeste mai departe
Blitz

La bâlci. Târgurile muresene si lumea rurala

2 iunie 2025

Sectia de Etnografie a Muzeului Judetean Mures a refacut expozitia „La bâlci....

Citeste mai departe
Femina Club

Masca energizanta

2 iunie 2025

Un fals motiv de îngrijorare pentru foarte multe femei îl reprezinta aparitia...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Stresul, la originea urticariei?

2 iunie 2025

Caderea parului, tensiune musculara, probleme ale stomacului... Stresul poate provoca o multime...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 2-8 iunie 2025

2 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Aveti un interes sporit pentru afaceri si comert. S-ar putea...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.