1 kg peste oceanic, 3 vinete, 500 g rosii, 150 ml ulei, 1/2 pahar lapte, 1 lingura faina, 3 linguri unt, 2 oua, sare, usturoi, cimbru.
Vinetele se curata, se portioneaza, se sareaza si dupa 30 de minute se spala si se storc. Se dau prin faina, se prajesc in ulei si se asaza una lânga alta intr-o tava unsa cu unt. Separat, se curata rosiile, se zdrobesc, se soteaza in ulei cu cimbru si usturoi tocat si apoi se strecoara. Se face un sos alb care se amesteca bine cu 2 oua crude si cu sare. Pestele se curata, se spala, se taie felii si se fierbe, in putina apa si sare, câteva minute. Se asaza totul in tava cu vinete, deasupra turnându-se sosul alb si apoi se da totul la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute. Se serveste cald sau rece.
Comentarii