6 dovlecei de marime potrivita, 400 g carne macra, 2-3 cepe, 2 linguri orez, patrunjel si marar tocat, sare, piper, 2 linguri ulei.
Sosul: 500 g rosii, 1 ceapa, 1 lingurita faina, sare, patrunjel tocat, 1 lingura ulei, smântâna.
Se curata dovleceii de coaja, se taie în doua si se scobesc de miez. Carnea se toaca, se pune într-un castron, se adauga doua cepe taiate marunt, prajite sau crude, si o lingura cu ulei, orezul spalat, patrunjelul si mararul tocat, piperul si sarea. Se amesteca totul bine si cu aceasta umplutura se umplu dovleceii, se dau prin faina si se prajesc în untura, se asaza într-o cratita si se acopera cu sosul preparat astfel. Se prajeste ceapa fin tocata si faina în ulei pâna se rumenesc putin; se stinge rântasul cu zeama de rosii (fierte si strecurate). Se adauga zaharul si sarea. Se fierb la foc mic sau, mai bine, în cuptor. Se servesc cu smântâna.
Comentarii