1 kg carne de vaca, o ceapa, 2 linguri unt, sare, piper dupa gust, o lingura bulion de rosii, 1,5 l apa clocotita, 2 cesti zeama de carne, o ceasca orez.
Taiem carnea în bucati. Oasele le lasam iar daca sunt prea mari, le spargem în doua sau în trei. Punem carnea într-o cratita cu o ceapa tocata si cu untul si le prajim împreuna, cu sare si piper. Când carnea este prajita, adaugam bulionul, amestecam si turnam apa clocotita. Acoperim cratita si lasam sa fiarba cel putin 3 ore. Carnea nu trebuie însa sa se sfarâme. Dupa ce este fiarta scoatem oasele cu o furculita, iar carnea o punem pe o farfurie. Strecuram zeama într-un vas. Intr-o cratita curata punem doua cesti din zeama de carne strecurata si adaugam orezul ales si spalat. Dam cratita la foc iute, amestecam usor si lasam sa clocoteasca. Potrivim de sare. Când începe sa fiarba, acoperim cratita si dam pilaful la cuptor 18-20 minute.
Comentarii