1 1/2 ceasca orez, 3 cepe, 4 rosii, 2 ardei grasi, 3 cesti apa, 3 linguri ulei, sare.
Se taie ceapa marunt, se pune intr-o cratita cu ulei, amestecand din cand in cand pana incepe sa se inmoaie. Se adauga ardeii taiati felii, apoi orezul ales, spalat si rosiile taiate. Se toarna trei cesti cu apa, se potriveste de sare, se acopera si se da cratita la cuptor. Se tine 20-30 de minute, pana se fierbe orezul.
Tarta cu fructe
200 g unt, 300 g faina, 100 g zahar, 3 galbenusuri sau 1 ou intreg si un galbenus, sare, fructe.
Se prepara un aluat din faina, unt, zahar si trei galbenusuri sau un ou intreg si un galbenus. Aluatul se asaza in forma foarte subtire deoarece se ingroasa la copt. Se coace la foc potrivit. Fructele se spala usor intr-o apa, se curata de codite si se pun sa se scurga. Se asaza apoi unele langa altele pe fundul tartei, iar pe deasupra se toarna un sirop gros de zahar sau jeleu de fructe.
Comentarii