• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 15 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 15 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pizza siciliana

Pizza siciliana

29 august 2001
in Retete culinare
A A

Pentru aluat: 400 g faina, 150 g margarina, 1 ou, 2-3 linguri apa, 1/2 lingurita sare, putin zahar.
Pentru umplutura: 500 g rosii, 100 g margarina, 200 g telemea rasa, 300 g scrumbii sau heringi afumati, 100 ml vin, 3 linguri ulei, nucsoara rasa, sare, piper.

 Se pregateste în prealabil aluatul fraged si se lasa la rece. Se curata apoi rosiile de pielite, se taie marunt si se pun la fiert cu margarina si vinul pâna se obtine un sos bine scazut care se asezoneaza adaugând zaharul, sarea si nucsoara, dupa preferinta. Se pregateste forma de coacere care se unge bine cu ulei. Din aluat se întinde o foaie cu care se capitoneaza fundul si marginile formei întepând în câteva locuri cu furculita. Se toarna sosul de rosii si vinul, se asaza apoi feliile de scrumbii sau heringi (care în prealabil au fost desarate si li s-au scos oasele), se stropeste cu putin ulei întreaga compozitie si se presara telemea rasa. Se pune forma la cuptorul cald, la foc potrivit, 25-30 minute. Se serveste imediat.

ShareTweet
Articolul precedent

20 – 26 august

Urmatorul Articol

Doua lacate si… o cheie pastrata în inima

Articole Similare

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Femina Club

Salata de toamna

17 septembrie 2025

4 pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 3 linguri bulion, 2...

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Femina Club

Placinta de cartofi

1 septembrie 2025

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5...

Urmatorul Articol

Doua lacate si... o cheie pastrata în inima

Tehnologia Terrei de mâine      Calculatoarele Cuantice   &nbsp

Ce se intâmpla cu planeta noastra?

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

2 octombrie 1766 – „Revolta Branzei” de la Nottingham

6 octombrie 2025

Acest episod curios, dar semnificativ, s-a petrecut în octombrie 1766, în timpul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme impresionante despre razboiul din Vietnam

6 octombrie 2025

Razboiul din Vietnam a fost unul dintre cele mai controversate si traumatice...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Higheghe si vin

6 octombrie 2025

În Piata Unirii din Oradea, aproximativ 600 de dansatori din 20 de...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Tratarea unghiilor încarnate

6 octombrie 2025

Incarnarea unghiilor se refera la cresterea anormala a acestora, astfel încat „varfurile”...

Citeste mai departe
Femina Club

Naturalete si stralucire

6 octombrie 2025

Mai ales acum, toamna, suntem ademenite de savoarea strugurilor. Dar daca vom...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 6-12 octombrie 2025

6 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti norocosi ca aveti energia, concentrarea si motivatia necesare pentru...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.