• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 22 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 22 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pizza siciliana

Pizza siciliana

29 august 2001
in Retete culinare
A A

Pentru aluat: 400 g faina, 150 g margarina, 1 ou, 2-3 linguri apa, 1/2 lingurita sare, putin zahar.
Pentru umplutura: 500 g rosii, 100 g margarina, 200 g telemea rasa, 300 g scrumbii sau heringi afumati, 100 ml vin, 3 linguri ulei, nucsoara rasa, sare, piper.

 Se pregateste în prealabil aluatul fraged si se lasa la rece. Se curata apoi rosiile de pielite, se taie marunt si se pun la fiert cu margarina si vinul pâna se obtine un sos bine scazut care se asezoneaza adaugând zaharul, sarea si nucsoara, dupa preferinta. Se pregateste forma de coacere care se unge bine cu ulei. Din aluat se întinde o foaie cu care se capitoneaza fundul si marginile formei întepând în câteva locuri cu furculita. Se toarna sosul de rosii si vinul, se asaza apoi feliile de scrumbii sau heringi (care în prealabil au fost desarate si li s-au scos oasele), se stropeste cu putin ulei întreaga compozitie si se presara telemea rasa. Se pune forma la cuptorul cald, la foc potrivit, 25-30 minute. Se serveste imediat.

ShareTweet
Articolul precedent

20 – 26 august

Urmatorul Articol

Doua lacate si… o cheie pastrata în inima

Articole Similare

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Femina Club

Budinca din piept de gaina

10 august 2025

3 bucati piept de gaina, 3 felii pâine, o ceasca lapte, 4...

Femina Club

Sos de ciuperci

10 august 2025

100 g ciuperci proaspete, o ceapa mica, 1 catel usturoi, o lingura...

Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Urmatorul Articol

Doua lacate si... o cheie pastrata în inima

Tehnologia Terrei de mâine      Calculatoarele Cuantice   &nbsp

Ce se intâmpla cu planeta noastra?

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

14 august 1688 – S-a nascut „Regele Sergent”

18 august 2025

Frederic Wilhelm I a fost rege al Prusiei între 1713 si 1740...

Citeste mai departe
Blitz

„Cacealmaua”: 7 Oscaruri pentru o… escrocherie memorabila!

18 august 2025

În anul 1973, într-o perioada în care cinematografia americana era în plina...

Citeste mai departe
Blitz

România Agfacolor. 1940-1948

18 august 2025

Expozitia exterioara de fotografie „România Agfacolor. 1940-1948”, dedicata începuturilor fotografiei color în...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Ceaiul si inima

18 august 2025

Majoritatea consumatorilor de ceai au convingerea ca acesta le aduce doar beneficii,...

Citeste mai departe
Femina Club

Vitaminele tenului

18 august 2025

Este un adevar ce nu poate fi ignorat acela ca sunt foarte...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 18-24 august 2025

18 august 2025

BERBEC 21.03-20.04: Nivelul dumneavoastra de energie va fi ridicat si veti simti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.