1 ceasca smântâna (sau caimac), 1 ceasca faina, sare, 1 kg visine, 150 g zahar, 1 lingura pesmet, 1 lingura zahar pudra. Visinele se spala, se scot sâmburii, se presara cu zahar si se lasa circa o ora. În acest timp se prepara un aluat din smântâna sau caimac, faina si sare; se framânta bine. Se întinde o foaie nu prea subtire si se taie în patrate cu latura 12-15 cm. Se pune pe fiecare patrat o lingura din visinele scurse de zeama si amestecate cu pesmet; se întorc colturile si se preseaza putin la mijloc si marginile ca sa ramâna lipite. Se ung cu ou batut, se asaza pe o tava presarata cu faina si se coc la foc iute. Când sunt gata se presara cu zahar pudra.
Sote de aripioare
10 aripioare, ulei, sare, piper, praf de usturoi. Se spala aripioarele, se...
Comentarii