Pulpe de pui (in functie de cate persoane sunt la masa), sare, piper, boia de ardei iute, 125 ml suc dulce de ardei iute, 5 linguri ulei susan, o lamaie.
Se spala pulpele de pui, se sterg, apoi se freaca bine cu sare, piper, boia de ardei. Se pun intr-un vas si se ung cu sos de ardei. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa o ora. Se incalzeste uleiul de susan, se prajesc pulpele 15-20 de minute, apoi se scot si se asaza pe un platou. Se orneaza cu felii de lamaie si ardei iuti.
Blat pralina
250 g zahar tos, 200 g nuci, 8 oua, 120 g zahar farin, 3 linguri faina, 1 plic vanilie.
Zaharul tos se caramelizeaza, se amesteca bine cu nuca si se rastoarna pe un platou care in prealabil a fost uns cu putin unt sau ulei. Cand s-a racit, se macina prin masina de tocat nuci. Galbenusurile se bat cu zaharul farin, iar albusurile batute spuma se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, apoi se adauga pralina, zaharul vanilat, faina si se amesteca incet. Se tapeteaza o forma, fie dreptunghiulara, fie rotunda si se toarna compozitia care se coace la foc domol. Cand este coapta, se rastoarna. Dupa racire se taie in 2-3 blaturi, se insiropeaza usor si se umplu, fie cu frisca, fie cu crema preferata.
Comentarii