• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 14 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 14 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rulada de pui cu ficatei

Rulada de pui cu ficatei

25 iunie 2015
in Retete culinare
A A

  1 piept pui, 300 g ficatei de pui, o ceapa, 3 catei usturoi, o cana suc de rosii, sare, piper, cimbru, patrunjel verde.

 Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc în putin ulei, dupa care se adauga sucul de rosii si, când începe sa fiarba, se pun ficateii curatati si taiati bucati mici. Se amesteca, se potriveste de sare si piper dupa gust, apoi se lasa sa fiarba la foc mic pâna scade toata zeama. Se ia de pe foc, se adauga patrunjelul tocat si se lasa sa se raceasca. Pieptul de pui se taie în doua, apoi fiecare bucata se despica, se acopera cu folie si se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi pe fiecare bucata de carne se pun ficateii si se ruleaza cât mai strâns. Se pun rulourile în tava, se stropesc cu putin ulei, se presara cimbru, o jumatate de pahar cu apa. Se dau la cuptor pâna se rumenesc.
 

 

Prajitura cu gem

 3 oua, 250 g zahar, 1 pahar cu lapte sau smântâna, 250 ml ulei, 1 plic zahar vanilat, coaja de la o portocala, 2 plicuri praf de copt stinse în otet, 1 kg faina, 450 g gem.

 Se freaca ouale cu zaharul, se adauga laptele, esentele, uleiul, praful de copt si se amesteca bine. Se adauga 950 g faina si se obtine un aluat moale, care se asaza cu mâna într-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se opreste o bucata de aluat, se framânta bine cu restul de faina pentru a obtine un aluat mai tare, care se întinde cu sucitorul si se taie fâsii. Peste blatul din tava se întinde gemul, iar peste gem se asaza fâsiile de aluat. Se coace la foc mediu aproximativ 45 de minute. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.

ShareTweet
Articolul precedent

Giganti ai lumii animale

Urmatorul Articol

Vara si ingrijirile cosmetice

Articole Similare

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Urmatorul Articol

Vara si ingrijirile cosmetice

Un film cu un extraterestru?

Mafia siciliana si justitia

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

6 noiembrie 1494 – S-a nascut sultanul Soliman Magnificul

11 noiembrie 2025

Soliman Magnificul, cunoscut si sub numele de Soliman I, a fost unul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar despre laureatii cu… Nobel!

11 noiembrie 2025

De la savanti care au schimbat cursul stiintei pâna la lideri care...

Citeste mai departe
Blitz

Tinutul Momârlanilor, Tara dintre Jiuri

11 noiembrie 2025

Cunoscuta si ca Tinutul Momârlanilor, o denumire de suflet pentru locuitorii zonei,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Citeste mai departe
Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 10-16 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Saptamâna aceasta va fi una care va va multumi pentru...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.