Pentru aluat: 2 linguri unt, 12 galbenusuri, 10 linguri faina, 8 albusuri. Pentru umplutura: 1 kg sunca presata, 2 linguri cu parmezan ras, 3-4 linguri de smântâna. Untul inmuiat (dar fara a fi topit) se freaca intr-un castron pâna se obtine o pasta spumoasa, se adauga pe rând galbenusurile, se amesteca continuu si se mai adauga putina sare, faina si albusurile batute spuma. Se unge o tava cu unt, se toarna in ea coca intr-un strat subtire cât diametrul unui creion, se coace in cuptor pâna se rumeneste fara a se inchide la culoare. Foaia coapta, inca fierbinte, se rastoarna pe o planseta, deasupra se asaza sunca fiarta, taiata marunt, amestecata cu parmezanul ras, iar peste acestea se intinde smântâna. Foaia se ruleaza nu prea strâns, se asaza intr-o forma, se unge deasupra cu smântâna, se presara cu parmezan ras si se mai da putin la cuptor. Dupa ce s-a rumenit, se scoate din cuptor, se taie felii cu latimea de 1 cm si se asaza pe platou.
Comentarii