300 g salam (sau sunca), 2-3 morcovi fierti in supa, 2 castraveti murati, 3-4 cartofi fierti in coaja, 200-300 ml maioneza, 150-200 ml smântâna, 1 ceapa mica, mustar, sare, piper.
Pentru ornat: putina maioneza, 3-4 oua, mazare, 100 g cascaval, patrunjel verde.
Salamul sau sunca se taie cubulete. Tot in cubulete mici se taie si cartofii si zarzavatul din supa, si ouale precum si castravetii. Se prepara maioneza, se adauga smântâna. Se da pe razatoare ceapa care se amesteca impreuna cu maioneza (nu inainte de a opri o parte din ea pentru ornat). Se adauga mustarul, se condimenteaza, se amesteca totul in afara de oua. Se asaza compozitia pe un platou rotund. Ouale se taie in patru si se asaza deasupra. Cu maioneza pastrata se orneaza ouale. Se presara patrunjel verde tocat si cascaval ras. Se pune 1-2 ore la frigider inainte de a se servi.
Comentarii