7 oua de prepelita, 2 rosii, 2 morcovi, 2 ardei kapia, o legatura spanac, o salata verde, o ridiche neagra, 1 castravete, masline verzi si negre, mozzarella, boabe de porumb fiert, ulei de masline, otet balsamic, sare.
Se fierb ouale de prepelita, se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Legumele se curata, se spala si se taie felii. Intr-un bol mai mare se pun salata si spanacul rupte bucati, apoi se adauga celelalte legume. Se adauga mozzarella taiata bucati mici, maslinele, ouale de prepelita taiate in doua, se stropeste cu putin ulei de masline, o lingurita cu otet balsamic, sare si se amesteca usor.
Ochiuri cu carne de vita si cascaval
6 oua, 500 ml lapte, 2 linguri faina, 2 linguri unt, sare, piper, nucsoara, 140 g cascaval, patrunjel verde, 2 felii friptura din pulpa de vita la grill.
Intr-o cratita se adauga 2 litri cu apa, putina sare, 3 linguri otet si se pune la foc. Ouale se sparg pe rând intr-un bol si se adauga in apa care fierbe. Se lasa sa fiarba 3 minute. Se scot si se asaza intr-un vas termorezistent uns cu unt. Intre timp, se pregateste un sos bechamel. Intr-o cratita se adauga untul, iar când s-a topit se toarna faina si se amesteca. Se lasa aproximativ 2 minute pe foc, dupa care se ia cratita de pe foc si se adauga treptat laptele, amestecând continuu, ca sa nu faca cocoloase. Se pune vasul din nou pe foc si se amesteca pâna ce se ingroasa sosul, se potriveste de sare, piper, nucsoara dupa gust, se adauga jumatate din cascavalul dat prin razatoare, putin patrunjel verde tocat marunt si se amesteca din nou. Se pun bucatile de carne in tava, sosul pregatit si deasupra restul de cascaval ras. Se lasa la cuptorul incalzit pâna se rumeneste frumos deasupra.
Comentarii