6 oua, 1 lingura faina, 50 g unt, 500 ml lapte, 1 ceapa, 1 morcov mic, 2 albusuri, 1 lingura cascaval ras, sare, piper. Ouale se fierb cleioase, se curata de coaja si se asaza într-o forma unsa cu unt, fara sa se atinga între ele. Separat se prepara un sos alb din 25 g unt, faina si lapte fierbinte. În acest sos se pune ceapa tocata foarte marunt si morcovul ras pe razatoarea cu gauri mici, lasând sa fiarba împreuna aproximativ 30 minute. Se ia cratita de pe foc, se lasa amestecul sa se raceasca, se trece printr-o sita, se sareaza, se pipereaza, apoi se adauga 2 albusuri batute spuma. Compozitia astfel obtinuta se toarna peste oua, se presara cu cascaval ras si se pune în cuptor, la foc potrivit, sa se rumeneasca usor. Dupa aproximativ 15 minute este gata. Se serveste imediat.
Suc de legume si fructe
15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...
Comentarii