2 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, 1 pastârnac, 1/2 telina, 2 cartofi, 2-3 frunze de varza, 1 ou, 1 pahar lapte, 4-5 linguri fulgi de ovaz, 60 g unt, sare, patrunjel verde, 2 litri apa. Zarzavatul se curata, se spala si se asaza cu apa la foc. Când este foarte bine fiert, se strecoara supa si se trece prin sita, se asaza din nou zeama strecurata la foc si când clocoteste se adauga fulgii de ovaz sub forma de ploaie, amestecând încontinuu cu o lingura de lemn, pentru ca sa nu se prinda de fundul vasului. Se lasa sa fiarba 20-25 minute, se adauga si pireul de zarzavat, apoi laptele, amestecând mereu, pâna începe sa clocoteasca. Se drege cu ou, se adauga o bucata de unt proaspat si patrunjel tocat marunt. Untul poate fi înlocuit cu ulei crud, care se adauga o data cu fulgii de ovaz. Se serveste la masa cu saleuri, crutoane sau gogosele de aluat.
Comentarii