1 ½ l apa, 100 g ceapa, 10 g chimen, 20 g faina, 10 ml ulei, 5 oua, otet, piper macinat, verdeata. Se pun la fiert apa impreuna cu ceapa taiata in patru si chimenul. Când ceapa a fiert bine zeama obtinuta se strecoara printr-o sita deasa. Separat, intr-o cratita, se pune o jumatate din cantitatea de ulei in care se rumeneste faina si se stinge cu zeama de ceapa si chimen. Se toarna restul de zeama de ceapa si chimen, se lasa sa fiarba 3-4 clocote apoi se trage la o parte. Intr-o tigaie se face o omleta in care se pune sare si piper macinat. Când omleta s-a rumenit pe ambele fete se rastoarna intr-o farfurie, se ruleaza si se taie in forma de taitei. Taiteii de omleta se introduc in supa de chimen careia i se adauga, dupa gust, otet. Se serveste cu verdeata tocata marunt.
Comentarii