Pentru aluat: 260 g faina, 125 g unt, 200 ml apa, un vârf de cutit sare. Pentru umplutura: 250 g ciuperci, 70 g unt, 1/4 lamâie, 50 g faina, 300 ml lapte, 2 linguri smântâna, sare, piper, 50 g cascaval.
Se prepara aluatul fraged, se lasa sa se odihneasca 1 ora. Între timp se prepara ciupercile se spala (nu este necesar a le îndeparta coaja), se taie în lamele fine, se înabusa în 20 g unt si zeama de lamâie. Se face un sos bechamel rumenind faina în 50 g unt si stingând-o cu laptele si smântâna. Se toarna sosul peste ciuperci, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa scada pe foc domol. Se întinde aluatul de circa 3 mm grosime, se tapeteaza formele de tarte cu aluat, se înteapa aluatul din fiecare tarta de câteva ori cu furculita si se coc la foc potrivit. Se scot din forme, se umplu cu ciuperci, se presara pe deasupra cascaval ras si se pun din nou în cuptor, pentru a se rumeni cascavalul. Se servesc calde.
Comentarii