500 g carne tocata de vita, 3 ardei iuti, 2 cepe, 4 catei usturoi, o lingura oregano, 1 varf cutit praf de chimen, 3 rosii, 2 linguri bulion, 200 g fasole boabe fiarta, 100 ml supa de legume, sare, piper, ulei.
Ceapa tocata se caleste cateva minute in ulei. Se adauga carnea tocata si usturoiul zdrobit si se lasa 15 minute pe foc. Se condimenteaza carnea cu sare, piper, oregano, chimen, se adauga ardeiul iute tocat, supa de legume, bulionul, rosiile oparite fara pielita, taiate bucatele, fasolea fiarta si se lasa 20 de minute sa fiarba pana scade. Trebuie sa aiba consistenta unui sos gros.
Fructe prajite
2 banane, 1 mar, 2 felii ananas, 80 g faina, 6 linguri apa, o lingurita praf de copt, 1 varf cutit cu sare, o lingura zahar, ulei, miere.
Se curata fructele de coaja, bananele se taie rondele, merele felii, ananasul sferturi. Se prepara un aluat mai moale din faina, apa, praf de copt, sare si zahar. Fructele se dau prin compozitie si se prajesc pana capata culoare aurie. Se servesc cu zahar caramel sau miere.
Comentarii