• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 23 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 23 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

10 octombrie 2022
in Retete culinare
A A

 5 vinete, 2 cepe, 2 ardei grasi, 5 rosii, usturoi, o legatura patrunjel, sare, piper, ulei de masline.

 Se spala bine toate legumele, apoi se curata vinetele de coaja, avand grija sa lasam o parte curatata si una nu. Dupa aceea, le taiem rondele si le prajim intr-o tigaie cu ulei de masline incins. Dupa ce s-au patruns putin, le lasam la scurs pe un prosop absorbant de bucatarie. Intr-un vas asezam un rand de rondele de vinete iar in mijlocul fiecareia punem cate un catel de usturoi. Separat, calim ceapa si ardeiul tocate marunt, dam rosiile pe razatoare, le adaugam peste acestea si le tinem pe foc pana se face un sos. Peste rondelele de vinete punem o parte din sos, iar daca mai raman rondele, mai punem un rand peste care mai adaugam usturoi si sos de rosii, pana cand acestea se termina. Lasam mancarea la cuptor pana cand se rumeneste. Se presara patrunjel tocat fin.

Prajitura cu gem de caise

 140 g faina, 140 g nuci macinate, 140 g zahar pisat, 150 g unt proaspat, o lingura lapte, sare, 250 g gem de caise, 100 g nuci tocate.

 Se framanta faina cu nucile macinate, zaharul pisat, untul proaspat, laptele si un praf de sare. Se face un sul gros care se imparte in cinci parti, se acopera cu un servet si se lasa sa stea o ora la frigider. Apoi fiecare bucata se intinde pe fundul formei de tort, presarat cu faina si se coace la foc potrivit. Foile coapte se desprind cu grija pe margini, cu un cutit ascutit. Cand toate foile sunt coapte, se pune intre ele un strat subtire de gem de caise. Deasupra, peste stratul de gem, se presara nuci prajite putin si tocate marunt. La urma se poate glasa cu o crema de ciocolata.

ShareTweet
Articolul precedent

Sfaturi utile

Urmatorul Articol

Senatul Braziliei e interesat de OZN-uri

Articole Similare

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Femina Club

Salata de toamna

17 septembrie 2025

4 pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 3 linguri bulion, 2...

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Urmatorul Articol

Senatul Braziliei e interesat de OZN-uri

Irlandezii, salvati de la moarte de un sultan turc

Creaturi si locuri misterioase in oceane (2)

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

9 octombrie 1859 – S-a nascut Alfred Dreyfus, victima celei mai mari erori judiciare

15 octombrie 2025

Alfred Dreyfus a fost un ofiter francez de origine evreiasca, cunoscut în...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai palpitante filme despre supravietuire

15 octombrie 2025

Filmele de supravietuire au fascinat dintotdeauna publicul prin povestiri intense despre lupta...

Citeste mai departe
Blitz

Obiecte cu poveste

15 octombrie 2025

O parte esentiala a patrimoniului etnografic, teascurile pentru presat struguri vor putea...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Când „dulcele” devine amar

15 octombrie 2025

Atrasi de produsele comestibile cu gust dulce, copiii fiind cei mai rasfatati...

Citeste mai departe
Femina Club

In atentie decolteul si gâtul

15 octombrie 2025

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 13-19 octombrie 2025

15 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta perioada aveti sansa de a clarifica si explica...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.