In cadrul unei clinici de urologie din Sankt Petersburg si-a deschis portile primul muzeu rusesc al erotismului, care are ca obiect de atractie penisul legendarului calugar desfrânat Grigori Rasputin, „amant al împaratesei ruse”. Expozitia permanenta este deschisa publicului care poate admira o impresionanta colectie de falusuri (ca sa nu spunem „madulare”) din ceramica si imagini erotice dintre care multe dateaza din secolul al XIX-lea.
In cadrul unei clinici de urologie din Sankt Petersburg si-a deschis portile primul muzeu rusesc al erotismului, care are ca obiect de atractie penisul legendarului calugar desfrânat Grigori Rasputin, „amant al împaratesei ruse”. Expozitia permanenta este deschisa publicului care poate admira o impresionanta colectie de falusuri (ca sa nu spunem „madulare”) din ceramica si imagini erotice dintre care multe dateaza din secolul al XIX-lea. „Muzeul serveste la satisfacerea curiozitatii vizitatorilor, dar în acelasi timp îi si ajuta pe pacientii nostri sa depaseasca problemele de impotenta sexuala” spune directorul clinicii Igor Kniaskin, care este si proprietarul colectiei. Acest urolog si sexolog în vârsta de 37 de ani e convins ca ambianta muzeului îi face pe pacienti ” mult mai optimisti si mai putin crispati”. Colectia erotica a urologului rus numara peste 12.000 de obiecte, dar numai o parte sunt expuse în clinica sa, dintre acestea, multe fiind cadouri primite de la pacientii din elita rusa. Desi nu e un obiect de arta, atractia muzeului este penisul legendarului Rasputin, cunoscut pentru apetitul sau sexual iesit din comun chiar si la curtea ultimului tar rus. „Obiectul”, conservat într-o solutie de alcool, a fost cumparat de colectionar pentru suma de 8.000 dolari de la un anticariat din Franta, împreuna cu o arhiva continând mai multe scrisori scrise de mâna lui Rasputin. Acum, sub recipient scrie simplu: „Penisul lui Rasputin, asasinat la Sankt Petersburg în noaptea de 16-17 decembrie 1916. 28,5 cm”. „E adevarat ca doar simplul fapt ca-l privesti, te poate scapa de impotenta?” întreaba unii barbati mai neîncrezatori”. „Fara nici o îndoiala” îi asigura medicul Kniaskin. Ramâne de vazut daca un asemenea muzeu, cu asemenea calitati curative, va fi deschis si la Bucuresti, nu de alta dar „obiecte” extravagante se gasesc si pe la noi, daca ar fi sa ne gândim doar la „podoaba” celebrului Terente, „regele baltilor”.
2) O afacere banoasa pentru piratii rusi
Paralizarea siturilor Internet
Atacul prin surprindere la bordul unor vase cu pânze a fost apanajul piratilor de altadata. Azi se pot scoate bani buni facând pe piratul în fata computerului. În locul sabiilor încovoiate, a picioarelor de lemn si a pectoralilor arsi de soare, tineri inteligenti asezati în fotolii confortabile pentru care Reteaua nu mai are nici un secret.
Noii pirati nu sunt doar în SUA (unde opereaza, totusi, grosul), ei pot fi întâlniti acum atât în China (unde riscul ramâne foarte mare), cât si în Rusia. Piratii rusi au descoperit o afacere destul de banoasa: atacul siturilor internet, paralizarea acestora pentru o perioada nedeterminata. Pretul, daca este sa ne luam dupa datele publicate recent de cotidianul Vedomosti, este de câteva sute de dolari pentru o paralizie de numai o ora si creste, evident, pe masura ce clientul doreste o actiune mai lunga. Redactia acestei publicatii moscovite a primit un mesaj electronic care facea propuneri „indecente” de „paralizare a oricarui sit internet prin atacarea cu Ddos” (Distributed Denial of Service), o actiune în care un mare numar de computere piratate blocheaza un sit sufocându-l cu cereri de tot felul. Conform „ofertei” de preturi, blocarea unui sit obisnuit timp de sase ore costa comanditarul 60 dolari si 150 pentru 24 de ore. Piratul contactat de Vedomosti s-a declarat gata sa paralizeze situl fabricantului american de programe Microsoft pentru suma de 80.000 dolari pentru o saptamâna, în vreme ce pentru un atac asupra sitului presedintiei ruse de la Kremlin (www.kremlin.ru) suma nu se ridica la mai mult de o mie de dolari pe saptamâna. Un client al piratului contactat de cotidian s-a declarat foarte multumit de „serviciu”: pentru 4.000 dolari a reusit paralizarea sitului unei companii concurente. Poate ca pe undeva exista si o parte buna a lucrurilor: piratii care ataca siturile cu Ddos, desi foarte numerosi, sunt uneori de buna credinta în sensul ca ataca numai situri deocheate, cum ar fi cele pornografice. În Rusia, renumita pentru excelentii ei programatori, exista peste 10 milioane de internauti, ceea ce înseamna 6 la suta din populatie.
În asteptarea zapezii de altadata
Mos Craciun si spiridusii lui din regiunea finlandeza Laponia sunt ocupati sa...
Comentarii